Olen suuri blinien ystävä, joten tammikuu on yleensä ilon hetki.

Perinteisestihän blineissä on vain tattarijauhoa, joten ne sopivat mainiosti gluteenittomalle. Suomessa ravintolat tuppaavat lettuihinsa kuitenkin myös vehnäjauhoa, joten gluteenittomien blinien saaminen on onnesta ja ravintolan hyvästä tahdosta kiinni.

Juhlistimme synttäreitäni viime viikolla Mamma Rosassa ja olin päättänyt saada blinejä. Soitin ravintolaan viisi päivää aikaisemmin ja manguin gluteenittomia blinejä. Ensimmäinen vastaus oli, että EI saa. Vedin "mutta kun muutkin ravintolat tarjoavat, jos tilaa aikaisemmin" -kortista ja varauksen vastaanottaja lupasi selvittävänsä asiaa.

Kun saavuin ravintolaan ja kysyin blinien perään, vastaus oli tiukka ei. Edes anteeksipyyntöjä. Seuraavaksi kysyin, mitkä listan ruoista sitten ovat gluteenittomia. Tarjoilija sanoi, että "kaikki onnistuu". TIesinhän minä, ettei tämä ole totuus, mutta kysyin silti. Ai saako pastaakin? No ei, eikä pizzaa, ja tästä ruokalajista poistuvat nuo jne.

Söin sitten päivän kala-annoksen, eikä se nyt mitään hyvää ollut. Täytyy seuraavan kerran mennä jonnekin kalliimpaan paikkaan syömään rakkaita blinejä.

Gluteenittomuus: 1G

Tarjoilijan tietämys: 1G

Ruoka: 1,5G

(muiden tilaamat pizzat olivat hyviä)