Opiskelijana olen törmännyt kiertänyt sitsejä, eli akateemisia pöytäjuhlia, sekä Ruotsissa että Suomessa. Sitseille ilmoittautuessa pyydetään yleensä ilmoittamaan erikoisruokavalio, mutta opiskelijoiden tarjoillessa ja laittaessa ruoat, on tarjonta ollut vähän mitä sattuu.

Esimerkiksi Uppsalassa asuessani sain aina vääntää kättä siitä, voinko vaihtaa olueni ilmaiseksi siideriin. Yleensä onnistuin tässä - välillä vähän valheellisestikin. En nimittäin edes pidä oluesta, joten vaikka sitseillä tarjottiin välillä Mariestad-olutta, joka kuuleman mukaan on gluteenitona, halusin silti siiderin. Ruotsalaisissa Xidereissä ja Rekorderleissa ei kyllä ole hurraamista, mutta aina ne oluen peittoavat.

Eilen illalla sitsasin ensimmäistä kertaa elämässäni suomenruotsalaisessa seurassa Soc&komissa. Olin ilmoittanut ruokavalioni, mutta kuten kaikilla muilla, paikallani oli gluteenillinen karjalanpiirakka. Ilokseni löysin kuitenkin oman ruoka-annokseni sivupöydältä, joka oli ihan sama kuin kaikilla muillakin eli karjalanpiirakka! Pääruoaksi muut saivat jäähtyneitä lohkoperunoita eineslihapullilla, mutta MINÄ sain pastaa pestolla ja fetalla. Jälkiruoka olikin rahkaa, joten sain syödä sitä. Mutta aivan mahtavaa tarjoilua! Suosittelen siis suomenruotsalaisia sitsejä, jos haluaa keskittyä johonkin muuhunkin kuin koskenkorvaan!

Mikä: sitsit Soc&Komilla

Ruoka: 4G / 5G

Tarjoilu: 4G / 5G